luni, 20 aprilie 2009

Cuptor de paine

Nu ca e al meu, dar sunt super incantata! De aproape o luna nu mai mancam paine din comert, bineinteles ca am facut mai multe variante de paine (cu ceapa, masline si sunculita - asta e ultima -, cu mac, cu ceapa, de cartofi, clasica, taraneasca, cu seminte, cu struguri, cu scortisoara), blaturi de pizza (la o tava de cuptor se considera 3 blaturi de pizza) si mai noi, dupa cum am scris, blatul pentru pasca.

Toate au iesit excelente, am descoperit ca mici adaugiri la retete, pe ici pe colo, duc la gusturi si consistente diferite, care se tin minte daca rezultatul final place, am descoperit ca grasimea adaugata in cantitate mai mare duce la pastrarea mai mult a painii in stare foarte proaspata, ca faina mai multa sau drojdia mai putina schimba consistenta painii... Ce mai, o nebunie. SI pentru asta, trebuie sa le multumesc cumetrilor, Silvia si Dani. Daca nu luau ei si nu mancam paine facuta in casa, habar n-aveam! Si nici nu ne luam...

Promit ca intr-una din zile voi pune retetele pe net, ca sa se bucure si altii :)

2 comentarii:

  1. Oricand mai facem recomandari, mai ales daca prindem unii de la altii numai lucruri bune. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar,painea facuta in casa nu are termen de comparatie.Mie mi-a placut dintotdeauna painea facuta de bunica mea in cuptorul cu lemne.Painea ei pe frunze de varza sau de potbal era magnifica.
    Cuptor electric nu am inca.Insa,in vara asta,cred ca voi incerca sa fac si eu paine la cuptorul meu din curte.Sa vad ce iese.

    RăspundețiȘtergere