Asta este o mancare care se poate da intocmai sau ca garnitura si copiilor mici!!
So.... am spalat 4-5 cartofi mari, lasati sa se usuce, unsi din belsug cu ulei de masline si apoi inveliti in folie de aluminiu. In cuptorul incins cam la 220 grade se introduc direct pe grilajul din dotare, plasat fata de jumatate 2 grile mai sus (nu stiu de ce, ca oricum ni s-a busit garnitura de la usa cuptorului si eu zic ca nu mai conteaza unde tii grilajul dinauntru. Experienta a demonstart insa ca totusi conteaza :)) ) si se tooooot coc vreo ora sau 1 ora jumate, pentru siguranta (cartofi din aia tari, albi, foarte densi).
Dupa expirarea termenului regulamentar, se scot din cuptor intr-o oala cu capac, unde mai stau putin sa musteasca si sa se desprinda de folie, timp in care pregatim altele. Si anume:
- branzica de casa (covalact) cu marar si sare,
- felii de unt
- cascaval ras cu smantana
Pentru ca iar mi-am facut pofta, ma duc sa spal niste cartofi myself si... va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu