marți, 5 mai 2009

Supa de legume 3 (morcov, cartof, dovlecel, gogosar, telina, mazare sau fasole verde, ceapa)

Se prepara identic cu Supa de legume 1 (morcov, patrunjel, pastarnac).

Se fierb 1 morcov mic, cateva feliute de dovlecel, telina, cateva boabe de mazare sau cateva pastai de fasole verde, 2-3 foi de ceapa, 2-3 bucatele de cartof, 2-3 rondele de gogosar timp de 30-45 minute (30 minute in clocot), dupa care pastarnacul se indeparteaza pentru ca este fibros.

Se paseaza crema cu blenderul si se incearca putin cate putin, fara a forta copilul.

Apa se pune dupa stiinta, pentru ca fiecare cratita are alt regim de evacuare a a burilor. In final, trebuie sa iasa ca un iaurtel mai apos.

Tineti cont ca se introduce cate o leguma, treptat si se lasa copilul sa se obisnuiasca 2-3 zile cu ea, deoarece se schimba gustul supei.

Daca nu tolereaza gustul, lasati sa treaca cateva zile-o saptamana si incercati din nou.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu