luni, 20 aprilie 2009

Blat de tort, cu cacao (pentru tortul de ciocolata!)

        Am gasit cea mai rapida reteta pentru blat de tort. Cu cacao, neaparat! Si care suporta mici imbunatatiri, de exemplu nuci pisate fin sau scortisoara (preferata mea, o sa vedeti).... Asa ca, ai nevoie de:
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf cutit de sare
        Se separa galbenusurile de albus si se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul si devin o crema foarte spumoasa. Separat, albusurile se bat bine cu restul de zahar (2 linguri) pana seamana cu spuma de bezea. Se toarna peste galbenusuri, amestecand usor de jos in sus ca sa nu cada spuma de albus. Se adauga treptat amestecul de prafuri faina+cacao+scortisoara. 

        Se coace la cuptor la foc mediu (cam 200 grade) in cuptor preincalzit si in forma tapetata cu ulei/unt si faina, timp de 30 minute. Eu mai adaug in zahar si 2 pliculete de zahar vanilat si esenta de rom in galbenusuri, la inceput. 
        
         Se poate folosi nuca pisata fin (data prin rasnita speciala) sau alune la fel rasnite in granula foarte mica, se amesteca in faina si se presara dupa inglobarea spumelor, la momentul potrivit. 

         Cremele - din comert sunt cele mai simple, doar adaugi lapte... 

         Blatul se poate folosi si ca pandispan, iese foarte dens, parfumat si elastic si inglobeaza destul de mult sirop. 

         Nu mai scriu ca deja mi-e pofta... Cred ca azi purced la un mini-tort... 

    Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu