Pentru ca trebuie neaparat sa pastrez aceasta minunatie incercata ieri (noodles cu pui asiatic - remember ca e fara broccoli!), tin sa spun ca din prima a fost o relatie absolut speciala, de dragoste, in ce priveste reteta - multumim mult La Lena!
Buun, in ce ne priveste pe noi, adultii, am mai mancat mancare asiatica, dar eu nu suport turmericul - deci nici curry -, nu mancam sarat ci mult sub medie si am incercat mancare chinezeasca si vietnameza, cea din urma fiind mai aproape de sufletul nostru.
Asa ca, dupa cum ne dorim amandoi sa pastram aici tot ce incercam (nu de alta dar daca dispare reteta?? sau nu mai suntem in stare sa o gasim??), la link-ul https://www.lalena.ro/reteta/1572/Noodles-chinezesti-cu-pui-si-legume/ se poate gasi reteta, cu tot cu poze, pentru o mai buna corespondenta cu realitatea.
Ingrediente:
● Piept de pui - 1 kg
● Ardei gras rosu - 1 buc
● Ardei gras galben - 1 buc, optional
● Morcovi - 1 buc
● Ciuperci albe proaspete - 5 buc, eu am avut champignon
brune de data asta
● Ceapa verde - 3 buc, puteti inlocui cu fire de praz
● Usturoi(catei) - 3 buc
● Noodles - 300 g, 1 pachet de noodles de ou preferate,
noi am folosit de orez, la pasul 6
● Sos de Soia Light - 4 linguri, este sosul clasic de
soia, cel mai des gasit in magazine
● Sos de Soia Dark - 1 linguri, il gasiti in magazinele
cu specific chinezesc, vedeti link-ul din descriere
● Vin de orez - 1 linguri
● Sare – 1/2 lingurite
● Amidon - 1 lingura
● Ulei de susan - 1 lingura
● Ulei de arahide - 3 linguri, puteti inlocui cu ulei de
rapita sau ulei de floarea soarelui
1. Se marineaza carnea de pui, taiata fasii subtiri, 1/2 - 1 ora, intr-un bol, de preferat la rece, folosind urmatoarele: 1 lingura Sos Soya Dark, 2 linguri Sos Soya Light, 1 lingura vin de orez, 1/2 lingurita sare, 1 lingura amidon.
2. Acum se pregatesc legumele:
- ardeii taiati in bucati medii
- morcovul rondele
- ciupercile in jumatati sau sferturi
- broccoli buchetele mici
3. La ceapa verde separati partea verde de cea alba si le tocati
marunt.
4. Usturoiul se toaca cat mai marunt posibil.
6. Noi am folosit spaghete de orez, reteta initiala e cu taitei cu ou (acestia sunt din faina de grau dur).
7. Se fierb conform cu instructiunile de pe punga, de multe ori
timpul de fierbere este cam de 3-4 minute.
8. Scurgeti de apa fierbinte, clatiti bine cu apa rece si lasati
intr-o sita pana le vom folosi.
9. Revenim la carnea marinata: - intr-o tigaie mare incalziti bine 1 lingura de ulei de arahide
si puneti carnea la calit
10. Amestecati bine periodic pana se rumeneste si gateste bine. Apoi o scoateti din tigaie intr-o farfurie si lasati deocamdata la
o parte.
11. Mai turnati in tigaie 2 linguri de ulei de arahide, adaugati
partea alba de la ceapa si usturoiul tocat - caliti la foc iute 2 minute si
amestecati periodic.
12. Acum adaugati legumele pregatite la pasul 3.
13. Caliti la foc iute si amestecati periodic timp de inca 3-4 minute. Legumele nu trebuie sa fie foarte gatite, doar invaluite putin.
14. Adaugati carnea de pui gatita, amestecati.
15. Adaugati taiteii gatiti si inca 2-3 linguri de sos de soia Light.
16. Mai turnati inca 1-2 linguri de ulei de susan, pentru aroma
specifica si gust mai interesant.
17. Amestecati bine si inchideti focul imediat.
De preferat sa-i serviti imediat, presarati cu ceapa verde tocata
deasupra sau in timp de 10-15 minute pentru ca pe urma legumele se mai inmoaie
si nu sunt asa crocante si bune.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu