Cea mai mare realizare din punct de vedere culinar: pornind din vara sau mai din primavara trecuta, Radu a obtinut din prima (cu faina selectionata si schimbata regulamentar si meticulos) drojdie de casa, pentru paine si aluaturi de copt, in general.
A cautat si a testat, asa a gasit cateva faini cu care sa stim sigur gradul de crestere al painii (in final, totul se reduce la paine, nu?). Am folosit si faina de moara, de tara, dar am folosit si faina tip 000, nu prea grozava. Am folosit batoane de azima, tot felul de uleiuri si prafuri de plante, faini simple sau in amestec. In orica caz, ne ies painile grozave, elastice si pufoase, cu un gust ca de tara, raman proaspete si fara firmituri la taiere timp de aproape 4 zile...
Daca va intereseaza, scrieti-mi ca sa pot sa caut link-urile din care s-a inspirat sau chiar (in urma unei instruiri corecte) sa pot relata mai multe despre obtinerea drojdiei. Si... apropos, daca vreti, va putem pune de-o parte si voua putina drojdie ca sa va incepeti cultura de mici bacterii :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu